Omgevingsrecht
Show MenuHide Menu

De advocaat


René Rensing adviseert en procedeert vooral over zaken waarbij de overheid een grote rol speelt: het omgevingsrecht. Hij is specialist op het gebied van bouw, milieu, horeca, ruimtelijke ordening, vastgoed en schade door het handelen van de overheid. Op de pagina rechtsgebieden treft u gedetailleerde informatie aan.

Ervaring

Sinds 2005 is René advocaat. Hij is werkzaam geweest bij gerenommeerde (internationale) advocatenkantoren, waaronder Simmons & Simmons.

Daarnaast heeft hij gewerkt bij de Raad van State, de hoogste rechter op het gebied van het omgevingsrecht. Hierdoor weet hij welke argumenten bij de rechtbank en de Raad van State leiden tot het slagen van uw (hoger) beroep en kan hij besluiten van gemeenten, zoals bestemmingsplannen, Raad van State proof maken.

Hij is lid van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Oegstgeest waarin hij het college van burgemeester en wethouders adviseert over besluiten op het gebied van het bouwrecht.

Omdat de overheid en niet een privé- of rechtspersoon vaak partij is, vergt dit een andere houding van uw advocaat dan in een civiele zaak. Door zijn kennis van de werking van overheidsorganisaties weet hij hoe te (onder)handelen met de overheid om tot het maximale resultaat te komen.